אודות

יתרונות

מדעי המוח באוניברסיטת תל אביב: נקודות חוזק

העברה סינפטית ופלסטיות

באוניברסיטת תל אביב המספר הגדול ביותר של חוקרי מוח  החוקרים את המנגנונים הביופיסיקליים, המולקולריים והתאיים של העברה סינפטית ופלסטיות בתנאים נורמליים ופתולוגיים, כמו גם במהלך ההזדקנות, תוך שימוש במגוון רחב של טכנולוגיות מהמתקדמות ביותר. באופן ספציפי חוקרי המוח של אוניברסיטת תל אביב בתחום המולקולרי והתאי חושפים את הקשר שבין תפקודי גנים והפרעות מוחיות, צעד מכריע בפיתוחם של טיפולים חדישים ויעילים יותר.

הדמיה עצבית ומוחית

הדמיה עצבית הינה כלי רב כח המאפשר תרגום ישיר של גילויים מן המעבדה ליישום קליני. אוניברסיטת תל אביב הינה האוניברסיטה המובילה בישראל בפיתוח גישות ויישומים של הדמיה מוחית. החוקרים של אוניברסיטת תל אביב הן ברמות המחקר הבסיסי והן ברמת היישום-עובדים בשיתוף עם 3 מרכזי הדמיה: מרכז אדרשיים לוי גיטר להדמיה מוחית של האדם, מרכז שטראוס להדמיה עצבית ממוחשבת ע"י MRI לחיות קטנות ומרכז סאקלר (SCMIC) להדמיה תאית, מולקולרית ו  in vivo. אוניברסיטת תל אביב מקדמת באופן שוטף ומחדשת ללא הרף את טכניקות ההדמיה המבנית והתפקודית של המוח, כמו גם הדמיה תאית ומולקולרית.

מדעי המוח ההתנהגותיים והקוגניטיביים

לאוניברסיטת תל אביב הניסיון המרשים ביותר בישראל במדעי המוח ההתנהגותיים והקוגניטיביים. בעוד חשיפת המסתורין של המוח ברמה התאית והמולקולרית חשובה ביותר להבנת המנגנון המוחי, השאלה הסופית הינה תמיד כיצד אותו המנגנון מתורגם בסופו של דבר למה שאנחנו, כלומר כיצד אנו מתנהגים, חושבים, זוכרים ומרגישים. החוקרים ההתנהגותיים והקוגניטיביים של אוניברסיטת תל אביב מתמקדים בחשיפת היחסים שבין מוח והתנהגות בתנאים נורמליים ופתולוגיים.

הפרעות מוחיות

עם מספר תרופות מועמדות לטיפול באלצהיימר בקנה מידה גדול יותר מכל מוסד אחר בעולם, אוניברסיטת תל אביב הינה מובילה בפיתוח טיפולים חדשניים למחלת האלצהיימר, פרקינסון ומחלות נוירולוגיות נוספות, וכן עבור הפרעות פסיכיאטריות וסרטן המוח. בשיתוף עם רופאים מבתי חולים המסונפים לאוניברסיטה, חוקרים מאוניברסיטת תל אביב מתמקדים בביסוס הגנטיקה של הפרעות מוחיות, שיפור האבחון וקידומנו לעבר טיפול מניעתי ומותאם אישית.